Про це йдеться на сторінці спільноти "Повертайся живим" у Facebook, передають Патріоти України.
"Чи можна на самісінькій передовій скуштувати французський суп з червоною рибою, м'ясо по-тайськи і тірамісу на десерт? А от і можна! Якщо до вас приїхала ця чарівна пані з магічним поглядом, чимось схожа на Валькірію на цьому знімку, зі своєю "Пекельною кухнею АТО". Не має нічого спільного з телешоу зі схожою назвою", - з іронією відзначають автори поста.
В 2014 році Наталка, як волонтер, почала їздити на фронт і якось в районі Веселої Гори в розмові з бійцями згадала, що була нещодавно за кордоном і ходила там в дуже дорогий ресторан. Бійці були прості сільські хлопці і хтось з них сказав, що ніколи не був у справжньому ресторані. Наталя розповідає, що тоді відчула сором і у неї з'явилася ідея влаштувати хлопцям ресторан просто на передовій.
Відзначається, що Наталка готує, як у пристосованих кухнях колишніх їдалень з великими плитами, так і поруч з бліндажами на "нулі", на відкритому вогні, де, за її словами, виходить найсмачніше.
За роки війни жінка неодноразово потрапляла під обстріли і втрачала тих, кого приїжджала смачно нагодувати на передовій. "Я люблю складніші умови, це для мене як виклик. Найкраще на війні йдуть тортики. Тортики - це завжди стовідсотковий успіх! А я готувала хлопцям і по 70 см в діаметрі! Якось у Широкиному бійці попросили мене приготувати торт до дня народження їх побратима, я, звісно, погодилась, прокинулась о п'ятій ранку, приготувала торта, ще подарувала йому синьо-жовту синичку, надіслану мені жіночкою з Москви, яка дуже допомагала грошима для моїх поїздок. Потім я дізналась, що той хлопець загинув", - розповідає мужня жінка.
Наталка, крім страв, привозить на фронт і інші речі, які потрібні бійцям. Волонтер говорить, що після перемоги хоче випустити книгу, де опише свої враження від війни.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...