Рецепти українського частування: Картопляники з м'ясом

Картопляники - чудова, оригінальна і дуже смачна українська страва. Тільки картопля виступає в них не в ролі начинки, а як тісто.

Готуються картопляники з пюре, а точніше - із відвареної і потовченої картоплі з найрізноманітнішими начинками. Хтось любить пісний варіант з овочами або грибами, хтось - із сиром, а хтось і серйозніше - з печінкою або м'ясним фаршем, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

Сьогодні ми пропонуємо тобі ситний варіант цієї страви - картопляники із пюре з м'ясом. Зверни увагу, що картопляники обсмажуються зовсім недовго, а тому м'ясну начинку слід додавати вже приготовлену, а не сиру.

Інгредієнти:

  • 400 г м'яса (яловичина, свинина),
  • 1 яйце,
  • 500 г картоплі,
  • 1 цибулина,
  • 1 зубок часнику,
  • 200 г рослинно-вершкової суміші "Тульчинка"
  • 1 склянка борошна,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком
Приготування:
  1. Приготуй начинку для картопляників. Подрібни цибулю і спасеруй на "Тульчинці", так як вона ідеальна і для смаження і для гарнірів.
  2. М'ясо з часником пропусти через м'ясорубку, змішай зі смаженою цибулею, посоли і поперчи. Отриманий фарш знову обсмаж, періодично помішуючи.
  3. Картоплю почисти, крупно поріж, залий водою, доведи до кипіння, посоли і вари до готовності 15-20 хвилин.
  4. Злий воду в чашку і, періодично струшуючи каструлю, обсуши картоплю на повільному вогні, щоб вода повністю випарилася, а картопля не пригоріла.
  5. Розімни картоплю товкачкою в пюре, додай "Тульчинку" і потроху влий приблизно півсклянки картопляного відвару.
  6. Потім в тепле пюре додай яйце, 2-3 ст. ложки борошна і заміси картопляне тісто.
  7. Відділяй від картопляної маси невеликі порції, розкачай коржі і розклади на них фарш. Щоб тісто не прилипало до рук, змасти їх олією.
  8. Сформуй картопляні пиріжки, обмакни їх у борошно і обсмаж на "Тульчинці" з вдох боків до золотистої скоринки.
  9. Готові картопляники виклади на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...