Картопляники - чудова, оригінальна і дуже смачна українська страва. Тільки картопля виступає в них не в ролі начинки, а як тісто.
Готуються картопляники з пюре, а точніше - із відвареної і потовченої картоплі з найрізноманітнішими начинками. Хтось любить пісний варіант з овочами або грибами, хтось - із сиром, а хтось і серйозніше - з печінкою або м'ясним фаршем, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.
Сьогодні ми пропонуємо тобі ситний варіант цієї страви - картопляники із пюре з м'ясом. Зверни увагу, що картопляники обсмажуються зовсім недовго, а тому м'ясну начинку слід додавати вже приготовлену, а не сиру.
Інгредієнти:
400 г м'яса (яловичина, свинина),
1 яйце,
500 г картоплі,
1 цибулина,
1 зубок часнику,
200 г рослинно-вершкової суміші "Тульчинка"
1 склянка борошна,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком
Приготування:
Приготуй начинку для картопляників. Подрібни цибулю і спасеруй на "Тульчинці", так як вона ідеальна і для смаження і для гарнірів.
М'ясо з часником пропусти через м'ясорубку, змішай зі смаженою цибулею, посоли і поперчи. Отриманий фарш знову обсмаж, періодично помішуючи.
Картоплю почисти, крупно поріж, залий водою, доведи до кипіння, посоли і вари до готовності 15-20 хвилин.
Злий воду в чашку і, періодично струшуючи каструлю, обсуши картоплю на повільному вогні, щоб вода повністю випарилася, а картопля не пригоріла.
Розімни картоплю товкачкою в пюре, додай "Тульчинку" і потроху влий приблизно півсклянки картопляного відвару.
Потім в тепле пюре додай яйце, 2-3 ст. ложки борошна і заміси картопляне тісто.
Відділяй від картопляної маси невеликі порції, розкачай коржі і розклади на них фарш. Щоб тісто не прилипало до рук, змасти їх олією.
Сформуй картопляні пиріжки, обмакни їх у борошно і обсмаж на "Тульчинці" з вдох боків до золотистої скоринки.
Готові картопляники виклади на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...