"Реванш - він, насправді, поруч. І поки в одній реальності ділять омофор нествореної автокефалії, в іншій реальності готуються та накопичують ресурси", - політолог

Вже зараз сума рейтингів Бойка, Рабиновича та Мураєва виводить «єдиного кандидата» у другий тур президентських виборів. І ймовірність того, що цей кандидат все ж буде, значно вища, ніж шанси на об’єднання націоналістів, лібералів, євро-оптимістів тощо.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Петро Олещук, передають Патріоти України.

"В контексті останньої промови Путіна на Валдаї хотілося б торкнутися ще одної його заяви. Про те, що він має сподівання домовлятися вже з новою українською владою. З якою він, очевидно, сподівається мати більш приязні стосунки.

У нас одразу цю заяву використали різні політики, щоб звинуватити один одного в роботі на "руку Кремля". Хоча тут треба відзначити, що «реваншистів» не треба дуже далеко шукати. Вони поруч, вони працюють і особливо не приховують своїх планів.

Зокрема, загальновідомий В. Медведчук в інтерв’ю виданню «Страна» досить детально розповів про реванш. Зокрема, фактична проголосив реванш як політичну ціль, а також як інструментарій, як саме планується здійснити "реванш".

Отже, своїм електоратом Медведчук вважає мешканців Сходу, російськомовних та прихожан УПЦ МП.

Неважко припустити, що у контексті ухвалення нового мовного законодавства, яке ще і близько не працює, але вже є інформаційним приводом, та ситуацією в церкві, де теж поки що не видно реальної автокефалії, але ця тема вже обговорюється усіма, мобілізувати ці групи буде неважко. Перелякані «нашестям автокефалів» бабусі кинулися підтримувати «захисників». Ще більша потенційна група виборців – це ті, хто позитивно ставляться до Росії (А таких, як показують опитування, досить багато), а також ті, хто не хочуть війни та прагнуть миру за будь-яку ціну. Разом – це мільйони виборців.

Чому це поки що непомітно по рейтингах? А треба вміти ці рейтинги «читати». Вже зараз сума рейтингів Бойка, Рабиновича та Мураєва виводить «єдиного кандидата» у другий тур президентських виборів. І ймовірність того, що цей єдиний кандидат все ж буде, значно вища, ніж шанси на об’єднання націоналістів, лібералів, євро-оптимістів тощо. Звісно, цим єдиним кандидатом буде не Медведчук, який прямо сказав, що не балотуватиметься і якому це зовсім не потрібно на даному етапі. Однак він буде робити усе для того, аби опозиція домовилася про висунення єдиного кандидата і цей кандидат переміг.

Реванш – він, насправді, поруч. І поки в одній реальності ділять омофор нествореної автокефалії, в іншій реальності готуються та накопичують ресурси.

Правда, є один важливий момент. Як показують ті ж соціологічні дослідження, якщо у сегменті електорату «Антимайдан – російська мова – УПЦ МП» буде не один кандидат, а декілька (як це традиційно буває серед «патріотів»), то ймовірність виходу єдиного кандидата від умовного "Сходу" у другий тур виборів – зменшується. І суттєво. У цьому контексті не без інтересу сприймаються заяви того ж Мураєва про намір балотуватися в президенти, адже він де-факто тим самим працює проти реваншу. Можливо, він там від початку був «правосєком у глибокому підпіллі»?"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...