Резервісти окупанта готуються до "незнайомих полігонів" поблизу кордону України, - Бутусов

Російська 150-а дивізія висунулася на "незнайомий полігон".

Юрій Бутусов

Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, повідомляють Патріоти України.

"Москва. 2 июня. INTERFAX.RU - 150-я мотострелковая дивизия ЮВО, дислоцированная в Ростовской области, впервые была поднята по тревоге с целью проверки боевой готовности, сообщили "Интерфаксу" в пресс-службе округа.

"Подразделения были приведены в высшие степени боевой готовности. Личный состав получил задачу выдвинуться на незнакомые полигоны округа. По прибытии в назначенный район с военнослужащими будут проведены контрольные занятия по основным предметам боевой подготовки, в том числе огневой, специальной и физической подготовкам, вождению боевых машин и др.", - сказал собеседник агентства.

Он отметил, что кульминацией проверки боеготовности подразделения станет проведение тактического учения на незнакомом полигоне.

Всего к проверке боевой готовности 150-й мотострелковой дивизии привлечено более 2 тыс. военнослужащих и более 200 единиц военной и специальной техники".

Нова російська 150-я мотострілецька дивізія створена в 2016-му році, сягне боєготовності за планом в 2017-му. Навчання дивізії проводяться в рамках перевірки боєготовності Південного військового округу, розпочатої по тривозі 1 червня. За російськими повідомленнями, в маневрах беруть участь понад 6,5 тисяч військовослужбовців.

Дивізія розгорнута в Новочеркаську, в 100 кілометрах від кордону з Україною. Вона повністю комплектується "контрактниками", і повинна стати з'єднанням постійної готовності. Дивізія входить до складу нової 8-ї гвардійської загальновійськової армії РФ.

Судячи з обстановки, саме 150-я дивізія є оперативним резервом 1-го і 2-го армійських корпусів окупаційних військ на Донбасі. І цілком зрозуміло, до яких "незнайомих полігонів" її готують", - написав Бутусов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...