"Режим тиші": З початку року окупанти Донбасу випустили майже 55 тис. снарядів по українських позиціях (документ)

Станом на 28 червня з тимчасово непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей було випущено 54 462 снаряда у бік українських військовослужбовців, які беруть участь у антитерористичній операції.

Таку інформацію на запит «Главкома» надав штаб АТО, передають Патріоти України.

Зокрема, витрати реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) противника становили 1811 снарядів, артилерія – 7703 снаряди, міномети – 41634 міни. Також із ворожих танків було завдано 3314 постріли.

У сукупності кількість використаних боєприпасів російськими найманцями і сепаратистами дорівнює 56 залізничним вагонам.

Крім цього, штаб АТО відмовився надати інформацію стосовно аналогічної статистики за 2014-2016 роки, пояснивши, що дані передані Галузевому державному архіву Міноборони.

На інформаційний запит відомчий архів відповів відмовою, наголосивши: такі відомості не підпадають під дію закону про доступ до публічної інформації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...