"РФ не має ні законного, ні морального права висловлюватися в цьому залі поки не заплатить сповна за свою агресію": Україна в ООН поставила на місце Росію

Українська делегація на Генасамблеї ООН порадила Росії спочатку припинити агресію, повернути Крим і забратися з Донбасу, щоб мати хоча б моральне право коментувати ситуацію в Україні на міжнародній арені.
"Росія чітко і ясно визнана ООН державою-окупантом частини української території і, як наслідок, стороною конфлікту. Визнана Генеральною Асамблеєю - вищим представницьким органом ООН", - йдеться у заяві української делегації, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Українські дипломати зазначили, що агресор заслуговує відповідне ставлення міжнародної спільноти.

"Як окупаційна держава і сторона конфлікту Росія не має ні законного, ні морального права висловлюватися щодо України в цьому залі поки вона не поверне Крим Україні, не покине територію Донбасу і не заплатить сповна за свою агресію", - резюмували представники делегації.

Нагадаємо, що раніше глава МЗС РФ під час своїх виступів в ООН неодноразово звинувачував Україну в порушеннях Мінських угод і намагався нав'язувати міжнародному співтовариству думку, що конфлікт на Донбасі є "внутрішньоукраїнським".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...