"РФ никогда не была правопреемницей СССР. У бывших республик есть возможность отобрать у России право вето в Совбезе ООН", - Цаплієнко

Введення миротворчих сил ООН на Донбас стане можливим лише через згоду п'яти постійних членів Ради Безпеки, включаючи Росію.

Про це у своєму блозі пише український журналіст Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.
Він зазначає, що насправді Росія ніколи не була правонаступницею СРСР, щоб успадкувати права будь-якого союзу, федерації або конфедерації, треба отримати згоду на це всіх учасників державного утворення. Якщо хтось не згоден, правонаступника немає. Це працює, як, до речі, і право вето в Радбезі, яке регулярно застосовує Росія.
«Не засиділася Росія в Радбезі ООН? У статті двадцять третій (пункт 1) Статуту ООН перераховані постійні члени Ради Безпеки. Російської Федерації там немає. І деякі будуть здивовані, дізнавшись, що там до сих пір невідомий Союз Радянських Соціалістичних Республік і ніякої Росії», - написав Цаплієнко.

За його словами, тепле містечко в РБ ООН Росія вибила собі в кінці 91-го, коли взяла на себе борги неіснуючого СРСР в обмін на відмову від зарубіжних активів з боку інших «республік-сестер». Це обмін зобов'язаннями, а не правонаступництво. 24 грудня 1991 тодішній президент РФ Борис Єльцин направив Генсеку ООН лист, в якому повідомив, що членство Радянського Союзу в ООН і в його Раді Безпеки буде продовжено Російською Федерацією, але за умови згоди одинадцяти країн-членів СНД. Трюк полягає в тому, що Російська Федерація займає місце СРСР тільки тимчасово поки колишні республіки Союзу не отримають свої власні представництва в ООН. Саме так було зафіксовано в Алма-Атинській декларації, яка узаконила кінець СРСР.

«А що, якщо хоча б одна з одинадцяти країн, які підписали Алма-Атинську декларацію, поставить питання про припинення цього тимчасового представництва? А що, якщо це буде не одна країна? Думаю, знайдуться бажаючі. Україна, Молдова, Азербайджан. Може, настав час Росії перестати користуватися правом вето, яке їй не належить?», - резюмував Андрій Цаплієнко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...