Рятівник із Бесарабки: На шостий день після трагедії чоловік і досі відтворює в пам'яті ті події (відео)

Журналістам вдалося знайти чоловіка у фіолетовій футболці, який першим підбіг до авто, яке вибухнуло на столичній Бессарабці, і витягнув зі спотвореної машини дитину через кілька секунд після трагедії.

Як повідомляє ТСН, він довго відмовлявся від інтерв'ю, але в підсумку його вдалося розговорити, передають Патріоти України.

"Такого жаху я ще не бачив. Я вдячний Господу Богу, що він дав мені сил у той момент правильно зреагувати", - розповів Віталій Пилипчук, який першим вискочив із сусідньої машини і кинувся до понівеченого вибухом авто.

"Я подивився - рух на задньому сидінні, моментально повернувся і побачив маленьку дитину. Перша реакція: Господи, дитина в машині, слава Богу, що ще рухається. Простягнув їй руки, вона подала мені свої ручки", - згадав він.

На шостий день після трагедії йому досі важко про неї згадувати. Віталій каже, що все зайняло секунди, а послідовність подій в пам'яті відтворює досі - зокрема завдяки відео, яке спочатку його обурило.

"Всі стоять знімають, мене це вразило, я в стані афекту вилаявся, що ви тут знімаєте, викликайте швидку і поліцію", - зізнається він.

Пилипчук заніс дівчинку в розважальний заклад поруч, щоб вона не бачила жаху - останків чоловіка і скалічену вибухом матір. Через кілька хвилин приїхали лікарі.

"Я привів їх у це приміщення, де перебувала дитина, ще раз візуально подивився, що все слава Богу", - розповів рятівник.

Брудний і закривавлений, Пилипчук поїхав додому - каже, 20 км від столиці здолав буквально на автопілоті.

"Зняв одяг, замочив у холодній воді, тому що все було в крові: і штани, і футболка, сам прийняв душ, погуляв з собакою, налив собі склянку горілки, випив", - згадує чоловік. Однак заспокоїтися йому не вдалося - всю ніч Віталій читав новини, дивився відео і фото. На багатьох бачив себе, кілька послав дружині, яка була у відрядженні з донькою.

"Почали мені писати, дякувати, що я так зробив, що не побоявся. Мене це вразило, я аж просльозився", - зізнається він.

Зазначається, що в той же час дівчинку з "Охматдиту" перевезли в опіковий центр, вона потроху почала приходити до тями. "Був яскравий спалах - і вона втратила свідомість. Потім прокинулася і каже: мене дістав дядько-рятівник", - розповів батько дитини Сергій Кошель.

Знайти рятівника Сергій спробував через Facebook, тому що з'ясувалося, що розминувся з ним у лікарні - зрозумів це, коли побачив квіти та іграшку в палаті дочки. Познайомитися з батьком врятованої дівчинки Віталій не проти, але, каже, той спочатку повинен поставити дитину на ноги.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...