Рятувальна операція скреп: У Гундяя заявили про можливість розміщення ченців РПЦ з України в Сибіру

Іркутська єпархія РПЦ має реальні можливості прийняти на постійне поселення до 200 ченців з України

Про це 14 лютого 2019 заявив керівник місіонерського відділу єпархії В'ячеслав Пушкарьов, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

У минулі роки єпархія змогла побудувати і практично повністю підготувати до відкриття п'ять комплексів споруд для ченців. Як розповів Пушкарьов, передбачалося, що в Слюдянскому районі в селищі Култук на березі Байкалу буде відкрито жіночий монастир на 20-30 чоловік, в селищі Порт Байкал - чоловічий монастир на 12-15 чоловік, в районі села Тібельті - на 15-20 ченців, в районі села Швидка - на 15-20 ченців. Крім того, в селі Хомутове Іркутського району можна відкрити чоловічий монастир на 20-30 чоловік, а селі Тихонова Долина - чоловічий скит на 10-12 чоловік, в селі Верхоленське Качугского району на березі Лени - чоловічий монастир з великою чисельною перспективою. Всі ці комплекси зараз знаходяться в стані доопрацювання.

"Если сейчас встанет необходимость принять украинских братьев и сестер по уже готовым и действующим монастырям, чтобы не терялись сами братства, то Иркутская епархия способна предложить уже приготовленные комплексы для принятия и продолжение монашеского жития", - підсумував Пушкарьов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...