Річку на Львівщині затягло величезними нафтовими плямами

Масляні плями були виявлені в річці Тисмениця неподалік Борислава на Львівщині.

Про це йдеться в повідомленні Департаменту цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації, передають Патріоти України.

У відомстві уточнили, що масляні плями виявили за 200 метрів вниз за течією від Борислава. Для з'ясування ситуації на місце була відправлена комісія, до складу якої увійшли представники Дрогобицького управління водного господарства, "Дрогобичводоканал", Дрогобицької РДА та опергрупи Дрогобицького райвідділу ГСЧС.

"Попередньо встановлено, що забруднення викликають старі австрійські нафтові ями в лісі на території Попелевского сільської ради Дрогобицького району. Встановлено бонові загородження на струмочках від копанок і на річці для збору нафтопродукту і запобігання подальшого забруднення. Ситуація знаходиться під контролем. Припинено забір води з водозабору "Ріпне", вода з якого подається в місто Борислав", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що не можуть точно назвати площа забруднення, так як річка є проточною.

Відзначається, що розлив сирої нафти з декількох нафтових копанок часів Австро-Угорської імперії стався внаслідок підняття ґрунтових вод.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...