Рідна корупція зазнала чергового удару з Заходу: Ще одна "тиха гавань" фінансових потоків оприлюднить рахунки українських вкладників від $1 000 000

Міністерство фінансів Андорри вирішило з 2018 року надавати владі зацікавлених країн списки їх громадян, що мають на рахунках у місцевих банках понад $ 1 млн., А з 2019 року - банківську таємницю скасують і для власників більш дрібних рахунків.

Про це пише UBR, передають Патріоти України.

Причина нововведень - перехід цієї країни на світові стандарти роботи Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), що передбачають звіт, розкриття, обмін інформацією перед компетентними органами в рамках боротьби з приховуванням коштів і ухиленням від сплати податків.

До цих же стандартів з 2020 року приєднується і Україна. «До 2020 року ми не будемо отримувати інформацію про українських бенефіціарів. Але після отримаємо потрібні дані і самі почнемо звітувати перед усіма за 2019 рік. Для української сторони буде показана інформація по Андоррі. А для їх представників - відомості про їх бенефіціарів по Україні для правильного оподаткування», - зазначив UBR.ua юрист міжнародної юридичної групи Leman Владислав Чуприна.

Аналогічний двосторонній обмін буде здійснюватися і з іншими країнами.

Те, що українці користуються даною податковою гаванню - це точно, хоча невідомо, в яких масштабах. Умови Андорри для бажаючих приховати свої доходи досить сприятливі: податок на прибуток підприємств - 10%, інформація про бенефіціарів не розкривається, зручна банківська система, при роботі з якою не виникали питання у контролерів.

«Якщо відкривати підприємство-офшор в класичній офшорній юрисдикції, то згодом можуть виникнути питання при взаємодії з банками інших країн. Якщо, наприклад, мова йде про Панаму, то будуть проблеми з фінустановами ЄС. Там відмовлять в обслуговуванні людям і компаніям. Робота ж з банками Андорри в цьому плані зручна. Андорра - респектабельна юрисдикція і відкриваючи рахунки в її банках, у інших країн не буде питань і до рахунків в їх банках», - підкреслив Владислав Чуприна.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...