Рішення буде приймати Київ: Командувач ВМС ЗСУ відповів на пропозицію Путіна

Воронченко сказав, що на момент анексії в Криму було 8 бойових кораблів, з них не на ходу був лише один - ВДК Ольшанський, а корвет Луцьк був на ремонті.

Ігор Воронченко

Українська військова техніка, яка залишилася в Криму після анексії його Росією, справна, рішення за пропозицією президента РФ Володимира Путіна про її повернення буде приймати керівництво України, заявив командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко, передають Патріоти України.

"Але це питання необхідно ретельно вивчити, щоб ми не стали розмінною картою в брудній кремлівської грі", - сказав Воронченко.

Раніше президент країни-окупанта запропонував Україні забрати свої кораблі і авіацію з Криму. За його словами, мова йде про "десятки кораблів і бойових літаків".

У свою чергу командувач ВМС ЗСУ сказав, що на момент анексії в Криму було 8 бойових кораблів, з них не на ходу був лише один - ВДК Ольшанський, а корвет Луцьк був на ремонті.

Відносно берегових частин він додав: "Там залишилося техніки на два батальйони БМП, і два батальйони БТРів... було 7 дивізіонів артилерії і 4 мінометних батареї".

Українська ж авіація під час анексії була піднята і переміщена на материк, додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...