Рішення відклали? - З'явилася несподівана звістка про Томос для України

У кулуарах Синоду відзначили, що рішення про Томос для України Вселенський патріарх ухвалить тільки тоді, коли настане "відповідний час".
Вселенський патріарх Варфоломій

Питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладено. Про це журналістам заявив митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній Кардамакіс, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

За його словами, на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести прийняття рішення про надання автокефалії для церкви в Україні. Рішення про Томос для України Вселенський патріарх ухвалить тільки тоді, коли настане "відповідний час", підкреслив Арсеній в кулуарах Синоду.
Натякаючи на напругу в стосунках між Константинополем і Москвою щодо українського питання, він сказав: "Ми не хотіли б створювати ніяких нових проблем, проте з Божою поміччю будемо робити так, щоб все було мирно".
Офіційних заяв з цього приводу поки немає.
Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада.
Раніше повідомлялося, що Томос про автокефалію Українська помісна православна церква може отримати від Вселенського патріархату вже 9-11 жовтня 2018 року. Перед цим в Константинопольському патріархаті опублікували 29-сторінковий текст "Вселенський трон і церква України - кажуть документи", в якому обґрунтовується право Константинополя надати автокефалію українській церкві.
Джерело: DW
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...