Ріст злочинності в Україні: Експерти вказали на ряд недоліків у роботі поліції

Українській поліції для ефективної боротьби з криміналом не вистачає великої мережі інформаторів.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів аналітик Українського інституту майбутнього Денис Монастирський, передають Патріоти України.

"Мережа інформаторів, яка була раніше, тепер втрачена. У 2014-2015 роках кошти на підтримку мережі інформаторів кримінальної поліції взагалі перестали виділятися, а була велика розвинена мережа явочних квартир, агентів, які на зарплаті або просто отримують винагороду за певну інформацію", - зазначив експерт.

На думку екс-співробітника СБУ Олега Мартиненка, невідворотність покарання за незаконне застосування зброї повинно стати стримуючим фактором, який значно скоротить частоту таких випадків.

"Показник ефективно розслідуваних справ і таких же судових рішень буде сигналом для того, що застосовувати зброю не тільки не можна, але за це дійсно буде слідувати покарання", - підкреслив експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...