"Рівень компетентності, професіоналізму та ефективності в держапараті України становить загрозу національній безпеці та обороні", - Ігор Смешко

Скандал навколо створення в Україні ДБР, протистояння різних антикорупційних органів і низка інших ситуацій свідчать про системні проблеми у плануванні, координації та контролі за діяльністю правоохоронних, розвідувальних і силових органів держави.

Ігор Смешко

Про це у статті для ZN.ua заявив колишній голова Служби безпеки України (СБУ) Ігор Смешко, передають Патріоти України.

"Проблеми із плануванням та організацією системи взаємоузгоджених реформ і кадровим їх забезпеченням у цілому, і в силових структурах зокрема, пов'язані насамперед із авторитарною, по суті, формою управління в нашій країні. Річ у тому, що чинна влада лише на словах визнає демократію, як визначену ст. 1 Конституції України форму управління державою, а традиційно мріє про приховані диктаторські повноваження для себе, на кшталт нашого північно-східного сусіда", – пише він.

За словами Смешка, стратегічні рішення під час планування й організації реформ, а також кадрового їх забезпечення, супроводжують псевдодемократичні процедури, метою яких є "виробити колективну юридичну і політичну безвідповідальність за можливі наслідки провалу цих реформ".

Він зазначив, що рівень компетентності, професіоналізму та ефективності не тільки в силових структурах, але й у всьому державному апараті України "вже давно наблизився до позначки, яка становить стратегічну загрозу її національній безпеці та обороні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...