Різдво в Україні буде одним із найхолодніших у Європі

Із 3 січня в Україну заходить похолодання.

На Святвечір і Різдво в Україні буде мало не найхолодніша погода в Європі. Про це у Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко, передають Патріоти України.

"Температура повітря найближчої ночі 0... -6 градусів. У четвер вдень очікується -1... -6 градусів. У східній частині та на півдні буде тепліше, від 1 морозу до 3 градусів тепла, в Криму до +5 градусів", — написала вона.

Сніг випаде вночі у більшості областей, крім Півдня. А вдень 3 січня сніжитиме у західних областях, у північних районах Чернігівщини та Сумщини, а також у Луганській області. На решті території суттєвих опадів не передбачається, але стане сильнішою ожеледиця.

У Києві 3 січня вночі піде періодично сніг, удень — без значних опадів, похолодає до -1 ... -3 градусів.

"Надалі похолодання посилиться і на Святвечір та Різдво може врізати мороз -8... -11 градусів! Тому ще раз нагадую — пора витягувати святкові вовняні хустки", — попередила синоптик.

Крім того, 2-3 січня, у зв'язку зі снігопадами і хуртовинами у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень), а в горах Львівської області прогнозується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...