Різке підвищення ціни на газ в Україні: Гройсман дав важливе роз'яснення

У поточному опалювальному сезоні, який триватиме до кінця квітня, в Україні ціна на газ для споживачів підвищуватися не буде.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передають Патріоти України з посиланням на 112.

"У цей опалювальний сезон ціни на газ підвищуватися не будуть. Ми зараз перебуваємо в діалозі з МВФ, регулювання цінового питання - одна з вимог МВФ. Я говорю про дві речі - з одного боку, повинен бути справедливий підхід, а з іншого - цей підхід повинен забезпечити соціальний захист українців", - зазначив Гройсман.

Раніше повідомляли про те, що ціна на газ для українців вже з 1 квітня може зрости на 62%, а в жовтні - аж на 73% порівняно з нинішньою вартістю.

Як повідомлялося, днями в розпорядженні українських ЗМІ опинився підготовлений Мінфіном аналіз проекту фінансового плану "Нафтогазу". Згідно з цим документом, ціна на газ для населення в Україні може зрости на 62% з 1 квітня і на 73% (як порівняти із сьогоднішньою вартістю) - з 1 жовтня 2018 року.

Сьогодні за закупівельної ціни на рівні 4 942 грн тариф на газ становить 6 957,9 грн/кубометр.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...