"Роботи на станції, що зупинилася, мінімум ще на 100 років": Таємниці ЧАЕС (відео)

Зарплати тут вищі, ніж середні по країні, але в рази менші, ніж в атомників у Європі. З переваг подвійна відпустка, якісне і дешеве харчування та медичне обслуговування.

Про це йдеться в сюжеті Фактів ICTV, передають Патріоти України.

Усі пасажири безкоштовного електропоїзда зі Славутича – працівники ЧАЕС. Залізнична платформа - повністю крите приміщення. Тут зроблено все, щоби мінімізувати вплив навколишнього середовища, поки люди не перевдягнуться у робочу форму. Серед 2,5 тисяч працівників ЧАЕС іде і Дмитро.

Він одразу розкриває таємниці. Аби потрапити на роботу, необхідно повністю роздягнутися. Усі речі, які на Дмитрові і з ним, на ЧАЕС не потраплять, вони зберігаються у шафках.

Дмитро працює на ЧАЕС 30 років, чоловік відповідає за електропостачання, ремонт двигунів, високовольтних перемикачів і ліній електропередач.

До радіаційного фону тут ставляться по-філософськи.

Під час аварії, окрім четвертого енергоблока, найбільші руйнування зазнали високовольтні лінії електропередач. Тепер усе відновлено, а поруч з четвертим реактором працюють люди. Тут мають справу з колосальною напругою – 330 і 750 кіловольт. Це в 3,5 тисячі разів більше ніж у звичайній домашній розетці.

Зарплати тут вищі, ніж середні по країні, але в рази менші, ніж в атомників у Європі. З переваг подвійна відпустка, якісне і дешеве харчування та медичне обслуговування.

Та інтерв’ю перериває повідомлення з радіорубки. Якщо радіацію не видно, то напругу можна таки почути.

Найближчим часом електрики в ЧАЕС стануть чи не найголовнішими. Після монтажу обладнання французами на четвертому енергоблоці, обслуговувати саркофаг будуть саме вони. Кажуть, робота на станції, що зупинилася, мінімум ще на 100 років.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...