"Росія і Китай хочуть зберегти диктатора на посаді президента Венесуели", - Los Angeles Times

​Венесуела і президент Ніколас Мадуро були дорогими інвестиціями для Росії і Китаю, які прагнуть розширити свій вплив в Латинській Америці.

Тепер вони сповнені рішучості не втрачати позиції, - йдеться в матеріалі Los Angeles Times, передають Патріоти України.

Мадуро, ізгой в багатьох столицях світу, був частим гостем президента Росії Володимира Путіна і президента Китаю Сі Цзіньпіна. З кожним візитом Мадуро йшов з новими кредитами. За 10 років, що закінчилися в 2016 році, Китай позичив Венесуелі близько 62 мільярдів доларів, більшу частину яких Каракас міг би погасити нафтою.

Москва за останні кілька років виділила Венесуелі 17 мільярдів доларів у вигляді позик та інвестицій, а в грудні обидва уряди підписали нову угоду, в рамках якої Росія інвестує 6 мільярдів доларів в нафтовий і золотий сектори Венесуели.

На тлі своїх інвестицій Пекін хоче отримати сировину, дешеву нафту та інші доходи. Китайці були незадоволені урядом Мадуро, коли його нафтова промисловість, незважаючи на мільярди, вкладені Китаєм, продовжувала знижувати виробництво і ефективність.

Росія, на відміну від Китаю, більше зацікавлена в розширенні своєї військової присутності і створення плацдарму в Північній і Південній Америці - і в межах досяжності Сполучених Штатів.

В кінці минулого року два найсучасніших російські бомбардувальники з ядерною зброєю прибули в Каракас з коротким візитом. Переговори про нарощування російської військової присутності в Венесуелі розпочалися в 2016 році, і цей крок стривожив США. Прибуття бомбардувальників викликало різку критику з боку Вашингтона.

На тлі повалення Мадуро Росія втрачає доступ до найбільших запасів нафти на планеті, а також втрачає зручну опору в Північній і Південній Америці, з якої вони можуть протистояти інтересам США в регіоні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...