Росія на порозі довгого економічного занепаду, - Касьянов

Американські та європейські санкції призведуть до довгого економічного занепаду Росії.

Михайло Касьянов

Про це російський опозиціонер Михайло Касьянов заявив у ефірі "Ехо Москви", передають Патріоти України.

Касьянов вважає, що президент США Дональд Трамп підпише нові санкції, бо є лідером країни, яка очолює Захід.

"Вони сказали, що президент Володимир Путін і російський нинішній режим неприйнятний взагалі, і ми ні з якого питання домовлятися не будемо, поки причини, що змусили нас ввести санкції, – а я перерахую ще раз: анексія Криму; напруга або ескалація та військові дії на Донбасі, втручання у вибори і тепер Сирія. Ось поки все це не буде ліквідовано Путіним, до тих пір будуть ці санкції. А це означає, що ми в довгостроковій перспективі приречені на животіння", – сказав Касьянов.

Політик підкреслив, що економіка Росії орієнтована на експорт і не може вижити без широкого ринку збуту.

"Ми не можемо жити без технологій в силу обставин Радянського Союзу і 90-х років. Ми в цій сфері відстали. Якщо ще 10 років тому ми, Російська Федерація, – наша частка у створенні світового ВВП була 3,5%, зараз вона – 2,5%. Америка створює 25%", – нагадав він.

Євросоюз домовиться з США з приводу санкцій щодо Росії, бо російський ринок не порівняти з американським.

"Які заходи при такій економіці? Ось Євросоюз вони ображати не будуть. Я впевнений, що будуть переговори Держдепу, переговори з мінімізації цих проблем. Євросоюз – 25% світового ВВП і США – 25% світового ВВП. Для Євросоюзу втратити ринок США – взагалі це вбивче. Тому якісь прибутки – пару-трійку-четвірку мільярдів з Росії і втратити ринок існування величезної економіки... Такого не може бути навіть вибору. Тому Путін привів нашу країну в цю ситуацію, що ми приречені тепер на животіння. У нас не може бути ніякого економічного зростання, поки ці чотири фактори не будуть ліквідовані", – підсумував Касьянов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...