"Росія не допустить ядерної переваги над собою": У Кремлі відреагували на заяву Трампа про розрив історичного договору з РФ

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон має намір вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Про це він заявив журналістам під час свого візиту в штат Невада, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

Американський лідер відзначив, що Сполучені Штати дотримувалися договору, але Росія не слідувала його умовам. "Росія порушує угоду. Вони порушують її багато років. Я не знаю, чому президент (США Барак - прим. ред.) Обама не вів переговори або не вийшов (з угоди - прим. ред.)", - сказав Трамп.

У той же час, він висловив готовність до компромісу з Росією і Китаєм з цього питання. За словами глави Білого дому, США будуть створювати ракети середньої і меншої дальності, якщо тільки Росія і Китай "не прийдуть" до США і не запропонують "порозумнішати" і відмовитися від розробки цих озброєнь. При цьому глава Білого дому заявив, що якщо Росія і Китай продовжать порушувати угоду, а США будуть її дотримуватися, то це буде неприйнятно.

Неназване джерело в МЗС Росії вже заявило, що висловлювання Трампа є показником "прагнення США до однополярного світу".

Крім того, російський сенатор Олексій Пушков згадав недавній виступ президента РФ Володимира Путіна про ядерну зброю. "В світлі рішення Трампа про вихід США з ДРСМД гучна заява Путіна про ядерний удар у відповідь знаходить конкретний зміст: Росія не допустить ядерної переваги над собою", - висловився Пушков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...