Росія погрожує війною Україні і Молдові через Придністров'я

У Державній Думі РФ зробили заяву, в якій вимагають від обох країн "відмовитися від тиску" на фейковий республіку.

За старою російською традицією, не забули заявити про "блокаду", яку, нібито, організували Київ і Кишинів щодо самопроголошеної республіки, повідомляють Патріоти України з посиланням на РосЗМІ.

Російські законодавці вимагають безперешкодно пропускати через свої кордони "ввічливих людей" і "гуманітарні вантажі". Навіть дивно, що ПМР, в якій давно закінчилися військові дії і, вже яке десятиліття, не потрібно "годувати Молдову", до сих пір не навчилася обходитися без сторонньої допомоги. І все продовжує тягнути гуманітарку від РФ.

Голова профільного думського комітету Леонід Калашников не обирав виразів. Він сказав, що якщо Кишинів і Київ продовжать чинити тиск на Придністров'я, ситуація може "вибухнути" і перетворитися в аналог Донбасу: "Ми вимагаємо від Молдови та України виконання умов здійснення миротворчої місії, умов для пропуску продовольчих вантажів, інакше це перетвориться на осередок, який може підірвати всю ситуацію - не тільки на сході України буде палахкотіти, але і на південному кордоні. Ми з цим змиритися ніяк не можемо. Не тільки тому, що там існує сьогодні світ завдяки, в тому числі, нашим зусиллям останні 25 років, але і тому, що там зараз знаходиться 200 тисяч наших співвітчизників ", - заявив Калашников.

Також депутат обурився відкриттям спільних молдовсько-українських митних і прикордонних пунктів без узгодження з Тирасполем.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...