"Росія розкритикувала свої ж паршиві літаки на озброєнні Китаю", - National Interest

Військова «дружба» між Москвою і Пекіном все більше має сумнівний вигляд.

Шахраї ніколи не досягають успіху, ображено наголошують у Росії. Пам’ятаєте російські літаки для авіаносців, які Китай скопіював без дозволу? Вони почали розбиватися, а Москва цьому навіть рада. Про це пише National Interest, додаючи, що Росія і Китай тепер вдають друзів і навіть проводять спільні військові навчання, передають Патріоти України.

Але російське пропагандистське видання Sputnik нещодавно кинулося критикувати бойові літаки російського «партнера» - J-15. Ці літаки – неліцензована копія російських Су-33, призначених для базування на авіаносцях. Фактично це похідна модель суходільного Су-27К.

Китай купив прототип Су-33 в України, який тоді називався Т-10К-3, і переробив його під власний винищувач.

Не приховуючи своє зловтішання, Sputnik почав яскраво описувати проблеми J-15. «У китайських колах рідко говорять про любов до винищувача четвертого покоління J-15. The Asia Times зауважило, що китайські ЗМІ часто критикують літак і називають його «стрибучою рибою» за нездатність ефективно працювати з борту китайських авіаносців. Двигуни J-15 і надмірна вага дуже обмежують можливості літака. Його 17,5 тонн сильно перевищують допустимі показники ваги для винищувачів, які базуються на авіаносцях. Для порівняння F-18 ВМС США важить лише 14,5 тонн», - критикує перероблений російський літак пропаганда РФ.

Видання зауважує, що неліцензовані речі дійсно можуть виявитися не такими вже і якісними. І це правило працює не лише у випадку зброї. Втім, ще не відомо, наскільки вина за всі ці проблеми лежать на розробниках з Китаю. І які з цих інженерних прорахунків були вже в оригінального Су-33.

Втім, J-15 так часто падали й розбивалися, що Пекін почав роботу над новим літаком – J-31. National Interest заважує, що як СРСР, так і пострадянська Росія мають злодійську звичку «запозичувати» західні технології без дозволу правовласника. І це стосується всього: від ядерних бомб до космічних кораблів «Шатл» і відеоігор.

Всі ці сумнівні досягнення стали мовчазним визнанням нездатності Москви насправді розробляти власні інноваційні технології. Зважаючи на те, що Китай має таку ж звичку, випадок зі скопійованим Су-33 здається поетичною перемогою справедливості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...