"Росія штовхає Ізраїль та Іран на пряме зіткнення", - Гаррі Табах про поставки С-300 на територію Сирії

Росія передає системи ППО С-300 не Сирії, а Ірану, тим самим провокуючи ізраїльтян і іранців на пряме зіткнення.

Гаррі Табах

Капітан 1-го рангу військово-морських сил США Гаррі Табах висловив здивування передачею Росії зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) С-300 Сирії, так як єдині літаки, проти яких і працює озброєння, це ізраїльські, передають Патріоти України.

"Ці С-300 не працюють проти томагавків, проти ракет, які запускаються з підводних човнів або з кораблів, це ППО проти літаків. Коаліція там політала один раз 2 години, і вона не залітала на територію Сирії. Але там часто знаходяться ізраїльтяни", – говорить Табах, додаючи, що крім, як ізраїльських літаків в Сирії збивати нічого.

При цьому офіцер США не розуміє дружню політику Ізраїлю по відношенню до Росії. "Спочатку вони агресивно кажуть, що ми не дамо, ми знищимо, потім сказали, що знищимо, якщо це буде передано сирійцям, а Ліберман (міністр оборони Ізраїлю, - ред.) взагалі сказав, що якщо буде використано проти їхньої авіації. Щось це не звучить, як від ізраїльтян, яких я знав, які нічого не говорили і щось розбомбили. А тут кажуть і не дуже агресивно, як ніби не хочуть засмучувати Росію", – пояснив він.

Табах висловив свою думку щодо того, навіщо ж Росія передає Сирії ЗРК С-300. "По-дорослому ми розуміємо, що ці ракети будуть передані не Сирії, а Ірану, тому що Сирії, як такої, вже не існує, там існує Іран, там бази росіяни допомагають будувати Ірану, яких бомблять ізраїльтяни", – вважає американський військовий.

На думку офіцера, Росія штовхає Ізраїль та Іран на пряме зіткнення. "З моєї точки зору, величезна небезпека, що Ізраїль увійде в прямий конфлікт з Іраном. Росія штовхає Ізраїль та Іран на пряме зіткнення поставляючи сучасну зброю Сирії, тобто Ірану. У мене дуже таке погане передчуття, що у Ізраїлю і Ірану буде пряме зіткнення, і це буде завдяки Росії", – говорить він.

Табах пояснює, що Росія створює чергову катастрофу з метою змусити світову спільноту сісти за стіл переговорів і мати свій важіль впливу. "Тільки тут набагато серйозніше, тут зчепляться такі сили, тут порушиться світової баланс, тому що мусульманський світ не зможе стати на бік Ізраїлю, якщо навіть захочуть, але не зможуть, і будуть приймати сторону дуже небезпечного Ірану. А в Ізраїлі величезна військова міць. Це зіткнення буде дуже небезпечне", – зазначив американський офіцер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...