"Росія спробує вплинути на вибори в Європарламент, щоб розділити Європу": Президент Латвії б'є на сполох

Президент Латвії особливо наголосив на необхідності "надійного засобу залякування", яке не дозволить Росії одного разу напасти на ще одну європейську країну.

Раймондс Вейоніс

Росія спробує вплинути на вибори в Європарламент, щоб посилити свої позиції і розділити Європу. Про це президент Латвії Раймондс Вейоніс заявив в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel Online, передають Патріоти України.

Офіційна Рига з 2014 року спостерігає "чітко агресивну політику Росії із досягнення геополітичних цілей", зазначив Вейоніс.

Президент Латвії особливо наголосив на необхідності "надійного засобу залякування", яке не дозволить Росії одного разу напасти на ще одну європейську країну.

Вейоніс підкреслив, що більшість етнічних росіян в Латвії живуть в балтійській країні протягом кількох поколінь, і лише невелика частина з них уразлива для "спроб вплинути на країну з Москви". Однак подібні спроби "ні в якому разі не можна недооцінювати", зазначив латвійський президент.

За його словами, російська влада "намагається здійснити дуже сильний вплив на російськомовні ЗМІ" в Латвії, поширюючи через них свою пропаганду.

Президент Латвії висловив упевненість в тому, що Росія спробує вплинути на вибори в Європарламент, які пройдуть в країнах Євросоюзу з 23 по 26 травня 2019 року. Кремль буде діяти, щоб "посилити проросійські сили в Парламенті ЄС і розділити Європу", заявив Вейоніс.

"Всі демократи повинні бути готові до цього", - додав він.

Вейоніс зазначив, що Євросоюзу і НАТО слід більшою мірою доповнювати один одного в питаннях оборони

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...