Росія виганяє британських дипломатів

Міністерство закордонних справ Російської Федерації викликало посла Великобританії у Москві Лорі Брістоу для вручення ноти про висилання британських дипломатів.

Росія оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів, повідомляє сайт міністерства закордонних справ РФ, передають Патріоти України.

"17 березня до МЗС Росії викликали посла Великобританії у Москві Лорі Брістоу, якому передали ноту про те, що у відповідь на провокаційні дії британської сторони і бездоказові обвинувачення Російської Федерації у зв'язку з інцидентом в Солсбері (Великобританія) 4 березня цього року російська сторона ухвалила такі рішення. Оголошено персоною нон ґрата і рекомендовано вислати у тижневий строк 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії у Москві", – ідеться в повідомленні.

Також наголошують, що, "враховуючи диспаритет у кількості консульських установ двох країн, Російська Федерація відкликає згоду на відкриття та функціонування Генерального консульства Великобританії у Санкт-Петербурзі".

"Відповідні процедури буде здійснено згідно з міжнародно-правовою практикою. У зв'язку з неврегульованістю статусу Британської ради в Російській Федерацій її діяльність припинено", – додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС РФ наголошують: "Британську сторону попереджено, що, у разі, якщо буде здійснено подальші дії недружнього характеру щодо Росії, російська сторона залишає за собою право вжиття інших заходів у відповідь".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...