Росія використовує події в Каталонії як можливість дорікнути Заходу і виправдати себе за Крим, - ЗМІ

Володимира Путіна як і раніше обурює зроблена в листопаді 2016 року заява Міжнародного кримінального суду (МКС), згідно з яким «існують здорові і розумні підстави вважати», що в українських регіонах Крим і Донбас «відбувався або відбувається злочин».

Після того, як МУС це заявив, розгнівана Росія з нього вийшла. Особам і компаніям, пов'язаним із захопленням Криму, продовжують загрожувати санкції. Слідчі ООН збирають документовані свідоцтва про довільних затриманнях, тортурах, викраденнях і політичних вбивствах в окупованому Криму. Про це йдеться в статті американського Forbes, передають Патріоти України.

Путін бачить в каталонському референдумі можливість переконати Європейський Союз, НАТО і ООН, що пора "визнати Крим частиною Росії і перестати ворушити минуле". Зрештою, ділові і політичні кола Європи незадоволені поточною ситуацією і подейкують, що вже пройшло чотири роки і пора знову вести справи з Росією, як раніше.

Росія сприймає Каталонію як "черговий непередбачений наслідок визнання НАТО в 2008 році незалежності Косово від союзної Росії Сербії".

При цьому про етнічні чистки, які Сербія влаштовувала в Косово до його відділення, Москва вважає за краще не згадувати. За версією Росії, Косово відкрило ящик Пандори для борців за незалежність, і Каталонія стала черговим прикладом цього. Світ охопила хвиля рухів за самовизначення - в Косово, в курдської частини Іраку, в Шотландії, в Криму, в Квебеку, а тепер і в Каталонії.

Чому ж на цьому тлі страждати від санкцій повинні тільки Крим і Росія, до якої він приєднався? Як ображено зауважив один російський політолог, Захід «не має права повчати Росію». Зрештою, не можуть же західні країни карати за те, що їм не подобаються результати референдумів, і нагороджувати за що подобається, йдеться в статті.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...