Росія запросила в України дані по пенсіонерам з ОРДЛО, які отримують українські виплати, - Тука

Російська сторона має намір позбавляти українців, що живуть в окупації та отримують українські виплати, соціальної допомоги.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів у інтерв'ю "Апостроф", передають Патріоти України.

За його даними, російська сторона має намір позбавляти українців, що живуть в окупації та отримують українські виплати, соціальної допомоги.

"Останні тиждень-півтора тому, за наявною у мене інформацією, Пенсійний фонд Росії звернувся до Пенсійного фонду України з проханням надати інформацію про тих пенсіонерів, які отримують українську пенсію, але при цьому проживають на неконтрольованих територіях, для того, щоб позбавити їх соціальної допомоги , яку надає Росія", - сказав Тука.

Він також зазначив, що наразі не знає точно, чи передала українська сторона росіянам ці відомості.

"Не знаю. Швидше за все, не будемо передавати інформацію. З якого дива?", - зазначив чиновник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...