Росія зазнає колосальних втрат в Сирії, - Reuters

​З початку 2017 року Сирії загинуло як мінімум 40 російських військовослужбовців і приватних військових фахівців.

Свідчення цього були отримані Reuters від рідних і близьких загиблих, а також від офіційних осіб в тих місцях, де вони жили, передають Патріоти України.

Агентство відзначає, що число загиблих за сім місяців цього року перевершує російські втрати в Сирії за попередні 15 місяців операції в підтримку режиму Башара Асада, які коштували життя як мінімум 36 росіянам.

При цьому, в Міноборони РФ запевняють, що в поточному році в Сирії загинуло всього десять російських військових.

"Серед 40 росіян, загиблих в Сирії в цьому році, був 21 приватний військовий фахівець і 17 військових. Статус ще двох осіб встановити не вдалося ... Це означає істотне зростання числа жертв, в той час як роль Росії в конфлікті збільшується", - пишуть журналісти.

Більшість не оголошених владою випадків загибелі росіян в Сирії, про які повідомляє Reuters, підтверджені більш ніж однією людиною кожен. Серед них ті, хто особисто знав загиблих, і місцеві чиновники. Смерть дев'яти з 40 росіян була підтверджена в кожному випадку одним джерелом, якщо його інформація не розходилися з відомостями, що з'являлися раніше в пресі або соціальних мережах.

Зібрані дані про загиблих можуть, тим не менш, не відображати повної картини, оскільки командири воюючих в Сирії підрозділів наполягають на тому, щоб сім'ї убитих зберігали мовчання, розповіли на умовах анонімності родичі і друзі загиблих військовослужбовців та приватних військових фахівців.

"Істинний рівень втрат в сирійській війні - чутливе питання для Росії, де напередодні президентських виборів наступного року, які, як очікується, виграє нинішній президент Володимир Путін, державна преса зосередилася на висвітленні конфлікту в позитивному ключі. Розбіжності з офіційними даними почасти можна пояснити тим фактом, що Росія відкрито не визнає, що пліч-о-пліч з армією в Сирії борються приватні військові фахівці. Формально їх присутність в Сирії могло б потрапити під кримінальну статтю про найманство", - резюмували в статті.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...