"Росіяни можуть почати військову операцію, якщо захочуть", - аналітик Stratfor про можливе загострення на Донбасі

Ситуація лише погіршується. Російська сторона навряд чи готова до компромісів щодо Донбасу.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив старший аналітик американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Юджин Чаусовський, передають Патріоти України.

Коментуючи заплановані в травні переговори лідерів Франції, Німеччини та України в Аахені, експерт сказав: "Думаю, це спроба інших країн четвірки натиснути на Росію, щоб та робила більше для виконання своєї частини Мінських домовленостей - скоріше, частини сепаратистів, але, звичайно, Росія стоїть за ними".

"Я думаю, що це не спрацює, як спосіб зробити Росію більш готовою до компромісів. Насправді, як ми побачили за останні дні і тижні, ситуація на полі бою на Сході України лише погіршилася. Думаю, це відбувається тому, що Росія поки не має стимулу для компромісу. Особливо після останніх санкцій і з огляду на те, що на Заході ситуація не стає кращою з точки зору Росії", - підкреслив Чаусовський.

При цьому аналітик допускає загострення на Донбасі: "Ситуація може бути значно гіршою. Останні місяці в Україні були порівняно спокійними, однак вони (росіяни, - ред.) завжди можуть почати військову операцію, якщо захочуть". За його словами, "нормандські переговори без Росії не викличуть істотного впливу - принаймні того, якого намагаються досягти ці країни".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...