Росіянин, який вивісив на будинку український стяг, став об'єктом жвавої дискусії в мережі

Він втік до України, а йому без пояснення причин люди в масках вручили заборону на в'їзд, вивезли на кордон і витурили за прикордонний пункт.

Володимир Єгоров вивісив на своєму будинку у Тверській області Росії український прапор на підтримку політв'язня Олега Сенцова. Будинок "екстреміста" неодноразово намагались підпалити. У вікно кімнати, де спали його дружина та двоє дітей кинули каністру із бензином, розповів журналіст Аркадій Бабченко у Facebook, передають Патріоти України.

"Володимир – той самий чоловік, який втік до України, прожив тут тиждень, встиг навіть влаштуватися на роботу, а потім йому без пояснення причин люди в масках вручили заборону на в'їзд, вивезли на кордон і витурили за прикордонний пункт. Місяць він жив на нейтральній смузі між Україною і Білоруссю. В автомобілі. Потім змушений був повернутись в Мордор. Його взяло КДБ Білорусі. Передало в Росію. Він відсидів у СІЗО в Брянську. Був випущений під підписку. Зараз сидить в цьому самому своєму будинку, який недоспалили, вивішує на підтримку Олега Сенцова тризуб, і чекає арешту. Ви мене, звичайно, вибачте, але таку міграційну політику я не розумію і не зрозумію", – пише Бабченко.

Електрик Володимир Єгоров в рідному місті Торопці очолив місцеве відділення опозиційної партії "Яблуко". Займався громадською діяльністю, писав запити в державні органи, активно вів групу в Фейсбуці "Громадяни Торопца".

"Володимир не лише писав антипутінські пости в інтернеті. Він ще вів свої розслідування: по медицині він матеріали викладав, по незаконному вивезенню піску", - розповів знайомий Єгорова, координатор руху "Відкрита Росія" Артем Важенков. За його словами, місцеві вважали Єгорова диваком.

В кінці жовтня 2016-го на Єгорова завели кримінальну справу за звинуваченням в екстремізмі. Адвокат Єгорова Світлана Сидоркіна пояснює, що таку реакцію викликав пост, в якому президент Росії Володимир Путін був зображений будинковим ельфом.

12 червня 2018-го активіст прийняв рішення втекти з Росії. Але проблеми в рідному Торопці не закінчилися. В ніч на 25 червня його будинок намагалися підпалити - розбили вікно і закинули каністру з бензином. В Україні Єгоров намагався отримати статус біженця. "У ДМС мені сказали, що процедура займає до півроку. Дівчина Тетяна там вела мою справу. Вона розповідала, що її чоловік колишній сбушник сидить тепер вдома з дітьми, а вона працює, показувала папки справ - кому відмовили, а кому ні. Загалом, ніщо не віщувало біди", - коментує активіст.

У Чернігові чоловікові вдалося влаштуватися на роботу і зняти житло. Однак незабаром невідомі люди, що представилися співробітниками СБУ, вивезли його з країни і заборонили в'їзд на три роки. При тому у паспорті не поставили жодних позначок.

За словами правозахисника, координатора проекту "Без кордонів" Максима Буткевича, українська влада не могла на законних підставах перервати процедуру надання статусу біженця. "Цього не можна зробити навіть в разі, якщо на прохача заводять кримінальну справу. І навіть якщо людина отримує відмову, у нього завжди є п'ять робочих днів на оскарження такого рішення, протягом яких його не можуть депортувати.

Якщо СБУ не ставило Володимиру Єгорову заборони на в'їзд, і не було відповідного рішення суду - то зробити це могла лише прикордонна служба. Треба розібратися. Але незалежно від рішення про заборону в'їзду, важливо зрозуміти, хто прийняв рішення про його видворення. Хто б це не був - це тягне на відкриття кримінальної справи", - додав правозахисник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...