"Російська агентура впроваджувалася на ключові посади в системі національної безпеки і розвалювала її з середини", - Гай

Сьогодні ситуація змінилася на краще, але все ж варто звернути особливу увагу на заяви деяких політиків.

Мирослав Гай

«При підготовці військової агресії проти України Російська Федерація проводила системну роботу по розвалу мобілізаційної системи ВСУ і підриву боєздатності української армії», - таку заяву зробив керівник благодійного фонду «Мир і Ко», волонтер Мирослав Гай в коментарі Guildhall, передають Патріоти України.

За його словами, у чекістів є інструкції - розвалювати зсередини армії країн при підготовці до агресії. Мобілізаційна система ВСУ є ключовим елементом системи національної безпеки і саме вона стала об'єктом російських спеціальних операцій з початку 90-х років.
«Велася системна пропагандистська робота з дискредитації самої ідеї військової служби і підриву довіри до військово-політичного керівництва, створювалися умови для масового ухилення громадян від військової повинності. Паралельно був запущений процес підриву потенціалу і розвалу інфраструктури військкоматів по всій території країни. У 2014 році, на момент початку вторгнення, військкомати не були здатні прийняти навіть частини бажаючих, особисті справи були просто втрачені, а приміщення здані під офіси або, як бувало, під кружки дитячої хореографії. Всі ці роки російська агентура впроваджувалася на ключові посади в системі національної безпеки. Ставилося за мету "обезголовити" керівництво ЗСУ: створювалися нестерпні умови роботи, урізалися виплати, скорочувалися пенсії. Тільки при Януковичі один указ, виданий громадянином РФ Саламатіним, про заборону польотів керівництва військової авіації забезпечив відтік безлічі висококласних фахівців», - розповів волонтер.
За словами Мирослава Гая, сьогодні ситуація змінилася на краще, але все ж варто звернути особливу увагу на заяви деяких політиків. «У той час як противник нарощує сили, посилює мобілізаційне законодавство і дозволяє своїм найманцям воювати за кордоном, а у нас брак кадрів і недобір на контракт, Анатолій Гриценко відкрито закликає відмовитися від строкової служби в армії. Виникають питання: як мінімум - це не професійно, як максимум - свідоме підігрування ворогові», - вважає волонтер.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...