Російська актриса виступила на підтримку Олега Сєнцова

Чулпан Хаматова заявила, що звинувачення проти режисера сфальсифіковані.

Чулпан Хаматова

Актриса Чулпан Хаматова висловила слова підтримки на адресу художнього керівника московського театру «Гоголь-центр» Кирила Сєрєбрєннікова і українського режисера Олега Сенцова. Виступаючи на відкритті Х міжнародного кінофестивалю «Від щирого серця» в Ульяновську, Хаматова назвала звинувачення проти режисерів сфальсифікованими, передають Патріоти України.

Вона побажала Сєрєбрєннікову і Сенцову швидше опинитися на волі. Ці слова вона вимовила відразу після того, як їй було вручено приз фестивалю «За честь і гідність».

Актор театру і кіно Веніамін Смєхов, який виступив на завершенні вечора, підтримав Хаматову. Він нагадав, що працював із Сєрєбрєнніковим.

Художній керівник «Гоголь-центру» Кирило Сєрєбрєнніков був затриманий в Москві в кінці серпня 2017 року. Його звинувачують в розкраданні 130 мільйонів рублів, виділених для театральної трупи «Сьома студія». У цій справі також проходять колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродський, директор «Сьомий студії» Юрій Ітин, продюсер Катерина Воронова і колишній бухгалтер Ніна Масляєва. Усі, крім Масляєвої, свою провину не визнають.

Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були заарештовані в окупованому Криму в травні 2014 року і засуджені за звинуваченнями в підготовці терактів - Сенцов до 20, Кольченко до 10 років позбавлення волі. Звинувачення Сенцов і Кольченко відкидають.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...