Російська економіка на межі краху: Путін пручається реформам - Bloomberg

Економіка Росії загрузла в гіршій за два десятиліття рецесії, однак президент Володимир Путін своїми рішеннями лише погіршує ситуацію, і сподіватися на можливе поліпшення в найближчі 5-8 років не доводиться.

Володимир Путін

Про це пише Bloomberg, додаючи, що саме на цей період, очевидно, припаде черговий президентський термін Путіна, повідомляють Патріоти України.
При цьому, відзначає видання, главі Кремля вдалося добитися похвали від інвесторів, коли попросив екс-міністра фінансів Олексія Кудріна в черговий раз скласти економічну програму на 2018-2024 роки.

Кудрін, якому приписують економічний успіх Росії на початку 2000-х, вже у вівторок, перед економічним форумом в Санкт-Петербурзі, представив свій план.

У ньому багато старих рецептів від економіста, які, на його думку, нібито повинні пожвавити економічне зростання.

Зокрема, Кудрін пропонує Кремлю скоротити залежність Росії від нафти, інвестувати в освіту, модернізувати інфраструктуру, відновити добрі стосунки із Заходом для отримання доступу до технологій і щоб простимулювати торгівлю.

"Але незважаючи на те, що політика, націлена на рішення перерахованих проблем, і давала позитивні результати раніше, Кудрін визнає, що шанси на те, що Путін погодиться виконати його пакет дій, дуже малі. Причина в тому, що подібні заходи зруйнують "кремлецентристську" модель, побудовану Путіним за часів, коли барель нафти коштував удвічі дорожче, ніж зараз. Ця система відіграє на руку людям, які стоять найближче до влади. Таким чином, з'явилася група людей, які постійно збагачуються і створюють перешкоди для змін", - говорітся в статті.

Видання пише, що в Москві з'явився новий термін - "Втрачене десятиліття". Кудрін називає так останні 10 років, коли економічне зростання Росії не перевищувало 1% на рік, хоча на початку правління Путіна воно становило 7%.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...