Російська інтелігенція звернулася до Путіна з потужним посланням

Конгрес інтелігенції Росії звернувся до президента країни із закликом звернути увагу на розв'язане в публічному просторі цькування опозиційних політиків, активістів, істориків і журналістів.

Звернення було написано до 30 жовтня, дня пам'яті жертв репресій, повідомляється на сайті Конгресу, передають Патріоти України.

"Як відомо, сталінські репресії починалися із цькування опонентів у пресі, на партійних зборах, а закінчувалися тортурами в підвалах Луб'янки, одиночними пострілами в потилицю і масовими розстрілами. Сьогодні, вісімдесят років потому, ми звертаємо увагу влади, що в останні роки, починаючи з 2012-го, атмосфера в країні викликає тривогу", - написано в заяві.

"Замість старих термінів "ворог народу", "шпигун", "шкідник", введені в обіг нові терміни, що мало чим відрізняються від колишніх - "іноземний агент", "небажана організація", "п'ята колона". Відтворюється обстановка пошуку ворогів, підозрілості і ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники перерахували епізоди цькування: вбивство Бориса Нємцова, нападу на Юлію Латиніну й Олексія Навального, кампанія паплюження опозиції на державних ЗМІ, справа проти Кирила Серебренникова й історика Юрія Дмитрієва, а також напад на журналістку Тетяну Фельгенгауер.

"Сучасна Росія рухається по тих же рейках, які привели країну до катастрофи 37-38-го року. Ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити цей поїзд вчасно", - додали в Конгресі.

"Ми вимагаємо від влади припинити кампанію цькування інакомислячих на федеральних каналах телебачення і закриття на телебаченні політичних програм, які здійснюють це мерзенне цькування. Ми вимагаємо зупинити ганебні процеси над Кирилом Серебреніковим, над Юрієм Дмитрієвим, інші процеси, мотивовані політичними причинами, а також звільнення всіх політичних в'язнів", - написано в заяві.

Відзначимо, за добу звернення зібрало понад 1100 підписів представників російської інтелігенції. До нього приєдналися актриса Лія Ахеджакова, публіцист Андрій Піонтковський, музикант Андрій Макаревич, письменники Людмила Улицька і Володимир Войнович та інші.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...