"Російська влада не має права вказувати українцям": Мер Вінниці відповів на слова Путіна про Петлюру

У Росії з часів Радянського Союзу "дуже погано" з вивченням історії на основі історичних фактів.

Про це у Facebook заявив мер Вінниці Сергій Моргунов, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна, який назвав українського військового і політичного діяча Симона Петлюру антисемітом, передають Патріоти України.

"Їхня пропаганда весь цей час тільки тим і займається, що переписує історію України. Як колишній викладач історії, як я можу реагувати на брехню та міфи, наприклад, про "їхнього" князя Володимира, "їхню" королівну Анну, Русь?! Здається, усі знають, що спочатку була Київська Русь і лиш потім на болотах з'явилося Московське князівство. Але ні, у російських пропагандистів усе по-іншому", – написав Моргунов.

За його словами, те саме відбувається і з українським визвольним рухом, лідерів якого "більшовицька влада взагалі намагалася стерти і знищити і фізично, і в історії".

"Наш народ 100 років тому дуже важко боровся за незалежність і, на превеликий жаль, тоді її не здобув. Ми маємо знати свою історію і не повторювати її помилок. Тим більше зараз, коли та сама країна веде гібридну війну на українському сході і наші воїни вже четвертий рік боронять територіальну цілісність нашої держави", – зазначив мер Вінниці.

Він уважає, що російська влада не має права вказувати українцям, як ушановувати своїх героїв.

"І російській пропаганді тут робити нічого", – заявив Моргунов.

Свій коментар він завершив словами "Слава Україні!".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...