Російські окупанти намагаються захопити православний храм у Сімферополі

Сьогодні вранці російські спецслужби заблокували храм св. рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в тимчасово окупованому Сімферополі.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент

Про це архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент повідомив Крим.Реалії. За словами архієпископа, його не впускають до храму, передають Патріоти України.

«О 10 ранку виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала приміщення першого поверху, було зламано двері вівтаря на другому поверсі, доступ віруючим перекрито. Жодні доводи про те, що територія першого поверху відповідно до договору оренди належить управлінню єпархії, не діють. Вони показують якісь рішення суду, які зобов'язують Духовний центр виселитися з приміщення, хоча Духовного центру в управлінні єпархії немає більш як два роки», - сказав він.

Виконавча служба поки що не коментує того, що відбувається. Крим.Реалії з'ясовують подробиці події.

Після окупації Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату і провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Велика частина православних храмів і громад Криму і Севастополя підпорядковуються УПЦ Московського патріархату.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...