Російські окупанти в Криму залучають дітей до агітації російської армії (фото)

На окупованому півострові триває незаконний призов до армії РФ. До пропаганди окупанти залучають навіть дітей.

Школярі стають членами "військово-патріотичних клубів", де їм нав'язують винятково російську ідентичність, - повідомляє "Кримська правозахисна група", передають Патріоти України.

Так, правозахисники зазначають, що одним із способів здійснення військової пропаганди є мілітаризація дітей. За їхніми даними, 13 жовтня в Керчі школярі склали присягу військово-патріотичного клубу "Юний друг прикордонника".

Членами клубу стали діти з окупованого міста Керч, Щолкіного і Ленінського району. Натомість 14 жовтня в Керчі відбулося прийняття у кадети так званого козачого військово-патріотичного клубу "Грифон".

Окрім того, 19 жовтня в окупованому Сімферополі на "Алеї козацької слави" на території загальноосвітнього закладу "Школа-гімназія №10" заплановане відкриття пам'ятника козакам, які воювали проти України на Донбасі та в Криму.

Правозахисники наголошують, що такі дії окупаційної російської влади і парамілітарних формувань в Криму допомагають розвитку в дітей культу війни і толерантності до насильства.

"Залучення українських дітей Криму в парамілітарні та силові структури окупаційної держави призводять до агресивного ставлення до держав і народів, які не підтримують ідеї "русского міра", – наголошують правозахисники.

За їхніми словами, завдяки таким заходам дітям нав'язують винятково "російську" ідентичність. Таким чином, вважають правозахисники, російська влада пропагує службу в армії Росії, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...