Російсько-терористичні війська розгортають безпрецедентне озброєння на Донбасі, - СЦКК

Бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєння з порушенням ліній відведення.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації, передають Патріоти України.

"Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків та бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Загалом на окупованих територіях виявили 472 одиниці озброєння і військової техніки, розміщеної з порушеннями.

Українські військові стверджують, що така кількість техніки дозволяє розгорнути до 6 батальйонно-тактичних груп. Зазначається, що поблизу кордону з РФ у районі, де немає жодного пункту пропуску через кордон, ОБСЄ також виявила колону з 10 тентованих вантажівок та 4 машин супроводу , які перетинали кордон у напрямку Росії.

При цьому БПЛА Місії піддавався радіоелектронному придушенню. "Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних Сил України", - каже українська сторона СЦКК.

Крім того, повідомляється, що бойовики продовжують ігнорувати "шкільне" перемир'я, нарощують кількість обстрілів та перешкоджають діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...