Російський хакер "кинув" спецслужби США на $100 тисяч, - NYT

У вересні 2017 року американські спецслужби в номері одного з готелів Берліна передали 100 тисяч доларів російському хакеру в обмін на, як він заявляв спочатку, викрадену кіберзброю Агентства національної безпеки США і компромат на президента США Трампа.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на співробітників американської та європейських розвідувальних служб, які поділилися інформацією на умовах анонімності, передають Патріоти України.

Всього російський хакер вимагав 1 мільйон доларів. Відзначається, що АНБ намагалося всіма силами повернути викрадену у неї кіберзброю. Спецслужби США сторгувалися з російським хакером щодо ціни на компромат з 10 до 1 мільйона доларів. Через кілька місяців росіянин показав одному з американських бізнесменів 15-секундний відрізок передбачуваного відео компромату на Трампа, де чоловік розмовляв з двома жінками. Ніяких доказів, що це був нинішній президент США не було, і більше того, виявилося, що відео було знято в посольстві РФ в Берліні.

Зокрема, серед компромату на Трампа анонсувалося відео, де той був зображений з повією в номері московського готелю в 2013 році.

Кілька співробітників американських спецслужб заявляли, що вони не хочуть отримувати матеріали з Трампу від росіянина, який, швидше за все, має сумнівні зв'язки зі спецслужбами РФ і кіберзлочинцями зі Східної Європи. В кінцевому підсумку російський хакер надав неперевірену і, можливо, сфабриковану інформацію про Трампа та інших осіб, включаючи банківські записи, електронні листи і передбачувані дані російської розвідки.

Представники американської розвідки заявили, що вони розірвали угоду, оскільки вони побоювалися виявитися залученими в російську операцію, метою якої було створити розлад всередині уряду США.

Підкреслюється, що спецслужби США були більш зацікавлені в поверненні вкраденої кіберзброї, яка була створена для злому комп'ютерних мереж Росії і Китаю, ніж у компроматі на Трампа, який, за словами американців, є справою жовтої преси, а не розвідки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...