"Російський літак випадково скинув запасний паливний бак": У Сирії спростовують підрив колони військових РФ

Бойовики терористичного угрупування "Хайат Тахрір аш-Шам", створеної на базі сирійської філії "Аль-Каїди" "Джабхат ан-Нусра", заявили про підрив колони російського військового конвою. Однак ця інформація не підтверджується.

Інцидент нібито стався біля авіабази Хмеймім у сирійській провінції Латакія, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на ліванські ЗМІ, передають Патріоти України.

Зазначається, що смертник направив у колону російських військових заповнений вибухівкою автомобіль.

Водночас сирійські сили безпеки повідомляють "абсолютно іншу версію" того, що сталося. За їхніми даними, надані "Хайат Тахрір аш-Шам" зображення сфабриковані і "вирвані з контексту".

Так, джерело видання визнало, що в районі Бустан-ель-Баші дійсно увечері 10 листопада стався вибух, однак його причина - те, що російський літак незадовго до посадки на прилеглому аеродромі випадково скинув запасний паливний бак.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...