Російський публіцист звинуватив Інтерпол в обслуговування інтересів ФСБ

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) оголосила в розшук російського публіциста Сергія Крюкова, який отримав політичний притулок в Україні.

"Дізнався, що гебісти все-таки загнали мене в базу Інтерполу. Міжнародна поліція, порушуючи свої ж статути, продовжує обслуговувати ФСБ, хоча скрізь це спростовується", - написав Крюков з посиланням на сайт міжнародної поліції, передають Патріоти України.

Як відомо, ФСБ затримала публіциста в червні 2014 року, на наступний день його заарештували. Через півроку перебування під вартою в СІЗО Крюкова відпустили під підписку про невиїзд, однак в січні 2015 року, не дочекавшись початку розгляду, він виїхав з РФ. У червні того ж року Крюков отримав політичний притулок в Україні. Як зазначають ЗМІ, проти Крюкова в Росії порушили п'ять кримінальних справ за публікації в особистому блозі «Росія - тюрма народів».

Відзначимо, раніше стало відомо, що Росія, минаючи керівництво Інтерполу, самостійно внесла в базу британського фінансиста Вільяма Браудера. Згодом фінансиста виключили з переліку розшукуваних осіб, а Інтерпол рекомендував країнам-учасницям ігнорувати запити РФ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...