Російський військовий експерт пояснив, чому Кремль пішов на нове загострення на Донбасі

Загострення на Донбасі пов'язано з черговою спробою Росії реінтегрувати Україну в "русский мир".

Павло Фельгенгауер

Про це в колонці на "Апострофі" написав російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

"Справа не у формальних вимогах щодо виконання Мінських угод. Їх завжди розглядали – у всякому разі їхній перший варіант, тому що другий був компромісом із Францією та Німеччиною – як спосіб викликати трансформацію режиму Порошенка на щось на зразок режиму часів Кучми. Зараз, звичайно, розраховують на те, що вибори приберуть Порошенка, і з'явиться хтось, з ким можна спробувати домовитися, або ж посилювати військовий тиск. Є різні варіанти, але всі вони розраховані на досягнення спільної мети: реінтеграції України в "русский мир". Заморожування цьому не допомагає, а тільки заважає", - упевнений він.

У той же час, за його словами, заморожування конфлікту на Донбасі влаштовує тільки Захід, але ніяк не Україну. "Заморожування статус-кво не влаштовує Україну, але воно не влаштовує і Москву, і діячів у Донецьку та Луганську. Воно влаштовує тільки Захід, тому що там хотіли би, щоб ця проблема перестала заважати вирішувати інші питання. Але цього недостатньо", - відзначає Фельгенгауер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...