Російський журналіст розповів, як Кремль молиться на третій Майдан в Україні

У масових мітингах під стінами Верховної Ради України навряд чи є "рука Кремля", але це не заважає російській владі покладати на них великі надії як на початок третього Майдану, який, втім, не відбудеться.

Ігор Яковенко

Про це в своєму блозі написав російський журналіст Ігор Яковенко, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що вимоги, висунуті учасниками акції протесту під Радою (наприклад, відставка президента), - звичайна практика для багатьох демократичних країн, якою, на відміну від України, не є Росія.

Однак в країні-агресорі на українські події реагують як на початок дестабілізації, абсолютно не розуміючи, що нинішні мітинги зовсім не схожі на Революцію Гідності.

Такий настрій Росії Яковенко пояснив банальним почуттям радості за те, що "у сусіда корова здохла" і прагненням переконати самих себе, що Україна не могла так просто позбутися радянської спадщини і відмовитися від ідентичності з сусідньою країною.

"Те, що Україна йде зараз в Європу і фактично вже випилилась з Радянського Союзу, з-під сателітної залежності від Росії - це страшно дратує Кремль. Тому він хоче, щоб в Україні було погано. Він хоче, щоб Порошенко скинули або ще щось сталося. Тому Путін бігає з шаманським бубном, б'є в нього і закликає Майдан в Україні", - підсумував Яковенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...