"Російським суднам треба заборонити вхід у порти Європи й США", - Порошенко

За словами Порошенка, блокада, окупація Азовського моря Росією має значні економічні наслідки.

Президент Петро Порошенко вважає, що після агресії РФ у Чорному морі російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти. Про це він заявив в інтерв’ю американському телеканалу Fox News, повідомляє в суботу прес-служба президента, передають Патріоти України.

За словами Порошенка, блокада, окупація Азовського моря Росією має значні економічні наслідки. "Ми не можемо це сприйняти – ні ми, ні Європейський Союз", - сказав президент, додавши, що це стосується і Сполучених Штатів.

Він зазначив, що прохід через Керченську протоку заблокований і для суден, які ходять під прапорами країн ЄС. "В цій ситуації російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти", - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна готова до координації дій з партнерами у цьому питанні.

Президент зазначив, що реакція всього світу на дії Росії була досить рішучою. "Але це заяви, це лише слова, а у відповідь на дії Путіна для нас надзвичайно важливо теж діяти",- підкреслив він.

"Наприклад, по-перше нам потрібна присутність НАТО в Чорному морі, щоб не дозволити російським військам окупувати Чорне море і регіон Азовського моря, що й відбувається зараз. "Азовський" пакет санкцій. Я думаю, що це дуже важливо", - сказав президент.

"Я думаю, була важливою заява Державного департаменту США, що буде абсолютно доцільним, якщо реакцією на акт агресії в Чорному морі, ЄС разом із США запровадять санкції, щоб зупинити "Північний потік-2"", - також наголосив він.

"В даній ситуації нам потрібна єдність і солідарність. Ми повинні покращити співпрацю з НАТО для захисту миру, безпеки, свободи і демократії в регіоні. Нам потрібен пакет санкцій, нам потрібно покращити воєнну і технічну співпрацю, включаючи постачання летальної зброї, яка допоможе нам захистити нашу країну від можливої великої наземної операції, яку ми не виключаємо, що Росія може розпочати в будь-який момент", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що, за наявною інформацією, президент РФ Володимир Путін очікував, що українське судно відкриє вогонь у відповідь, і це буде приводом для Росії, щоб розпочати велику наземну операцію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...