"Росію можна перемагати", - Павленко про надання Томосу (відео)

Надання Томосу про автокефалію України - це ствердження великої історичної справедливості та доказ того, що Росії можна завдати поразок.

Ростислав Павленко

Про це заявив радник Президента України Ростислав Павленко, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

"По-перше, стверджено велику історичну справедливість. І цей випадок показує, що як би Росія не старалася, які би ресурси вона не кидала, як би вона не намагалася тиснути на інші країни, на представників інших церков, задіюючи дипломатичні й інші важелі, все одно є рішення, які приймаються всупереч всьому цьому впливу. Росія не є непереможною, Росії можна завдавати поразки. Причому не для того, щоб завдати поразки Росії, а для того, щоб Україна і відтак інші країни отримали те, що їм належить, і те, що справедливо", - заявив Павленко.

Окрім того, радник президента зауважив. що надання Томосу - це також питання безпеки України та всієї Східної Європи. "Причому питання як безпеки України, так і безпеки в регіоні. Тому що, на жаль, ми бачимо, що релігійний фактор, церковний фактор використовувався в так званій гібридній війні Російською Федерацією і як засіб пропаганди, як носій пропаганди, і як тема для цього вереску навколо "обострений", навколо буцімто невідворотної релігійної війни і подібного", - пояснив Павленко.

Він також зазанчив, що попри заяви російських пропагандистів немає і не буде ніяких релігійних сутичок і воєн. "Це також показує, що Росія бреше. І Росія мало того, що бреше, а ця брехня стає очевидною для різних країн світу. І рано чи пізно в інших питаннях, які поки що Росії вдається утримувати, в тому числі незаконну окупацію частини української території, вона так само змушена буде здаватися, відступати і вертатися до норм міжнародного права", - підкреслив посадовець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...