Ротація путінських еліт: ЗМІ дізналися, хто замінить Медведєва на посту прем'єр-міністра РФ

Глава адміністрації президента РФ Антон Вайно може змінити Дмитра Медведєва на посту прем'єр-міністра після виборів глави російської держави в березні 2018 року.

Антон Вайно і Володимир Путін

Про це пише видання Znak.com з посиланням на кілька джерел в бізнес- і політичному істеблішменті федерального і регіонального рівнів, передають Патріоти України.

За словами одного зі співрозмовників, вже намічаються контури майбутнього кабінету міністрів, куди можуть бути запрошені кілька успішних губернаторів.

Співрозмовник, близький до великого промислового холдингу, говорить, що Вайно як прем'єр-міністр обговорюється вже досить давно, при цьому серед бізнесу таке рішення буде сприйнято в цілому добре. "Вайно показав себе як дуже практичний, технічний, далекоглядний керівник. У нього широкий кругозір і в цілому більш жорсткий, ніж у Медведєва, стиль управління", - говорить співрозмовник, висловлюючи надію, що такий прем'єр покінчив би з "зайвим лібералізмом" в уряді.

Важливою якістю Вайно називають те, що він не висловлює особистих політичних амбіцій і не претендує на те, щоб мати самостійність або політичну суб'єктність.

У свою чергу, Медведєв після виборів може перейти на посаду керівника об'єднаного Конституційного і Верховного судів. Ідея створити "суперсуд" обговорюється, принаймні, останні років сім, періодично наштовхуючись на опір юридичної спільноти. Швидше за все, реформа відкладена до того часу, коли свою посаду залишить літній голова Конституційного суду РФ Валерій Зорькін - в лютому йому виповниться 75 років, і в цьому ж році закінчується черговий шестирічний термін його повноважень.

"Якщо новий "суперсуд" буде створений, посада його голови може стати солідною компенсацією за втрату Медведєвим поста прем'єра. Така структура теоретично має владу навіть більшу, ніж президентська - хоча в наш час судова гілка влади фактично є відносно слабкою", - зазначають журналісти.

Відзначимо, що в жовтні 2017 року про швидку зміну Медведєва писав журнал Bloomberg Businessweek. Тоді ймовірними наступниками нинішнього прем'єра РФ називали главу Банку Росії Ельвіру Набіулліну, мера Москви Сергія Собяніна і главу Мінпромторгу Дениса Мантурова.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...