Розгорається новий скандал: Українські чиновники хочуть депортувати в РФ військовослужбовця ЗСУ (відео)

Морського піхотинця Тимофія Волостнова, який з 2016 року воює на Донбасі в складі ЗСУ, можуть депортувати до Росії через прострочений паспорт.

Щоб Тимофія не видали Росії, він повинен сам поїхати і зробити в РФ паспорт, передають Патріоти України.

"Воює проти того боку, на нашому боці - і ми його просимо за чинним законодавством ці два документа: діючий паспорт і довідку, що не судимий і не під слідством", - розповів начальник відділу державної міграційної служби в Бердянську Євген Василенко.

Мама хлопця переїхала в Україну в 2008 році, сам Тимофій закінчив школу в Бердянську і пішов добровольцем на фронт, а потім в ЗСУ. Хлопець готовий воювати за незалежність України і далі, але тільки щоб його не видали Росії. "Я готовий, головне - щоб мене зробили легальним. Статусу у мене немає. Все одно я є незаконним добровольцем в рядах ВСУ", - говорить Волостнов.

Побратими морпіха шоковані, тому що Тимофій пройшов відбір і потрапив в елітний підрозділ. "Він мою спину прикривав кожен день. Єдиний, кому я довіряв - ми з першого дня разом. Що його там чекає?", - каже боєць з позивним "Білий".

"Ось на міждержавному рівні виглядає, що за нас люди воюють, за нашу ідею, за нашу державу, повірили в наші ідеї, повірили в наші праві справи, а ми не цінуємо їх, не боремося за них", - говорить військовослужбовець "Вуйко" .

У пошуках допомоги боєць звернувся особисто до президента Петру Порошенко. "Пане Президенте, у мене проблема з документами, як громадянина Росії. У мене є військовий квиток, є участь в АТО, у мене є медаль за участь в АТО, але зараз мене чекає видворення з країни. Ви можете на це вплинути, і я хочу просити про допомогу", - говорить Волостнов.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...