Розкрито черговий фейк кремлівських пропаганд*нів про Крим

РІА “Новости”, яке очолює відомий російський пропагандист Дмитро Кисельов, опублікувало статтю під назвою “Німецькі ЗМІ повідомили про “ренесанс” російського Криму“.

Однак, з німецьких видань там названо тільки одне. І це сайт з чужими заголовками без статей, передають Патріоти України з посиланням на Антифейк.

Зокрема, в матеріалі РІА згадується журналіст німецького видання Der Globus Deutschland Генрі Сент-Джордж, який нібито і повідомив про «ренесанс». «На думку автора, відділення півострова від України відбулося за відверто антиросійської риторики нової київської влади. Він підкреслює, що незважаючи на міжнародний тиск і антиросійські санкції, на думку більшості кримчан, вони зробили правильний вибір на референдумі в 2014 році», – йдеться в статті.

Далі журналіст перераховував досягнення окупаційної влади: оновлений міжнародний аеропорт, Кримський міст, розвиток туристичної сфери та економіки захопленої території в цілому. «Якщо ми вважаємо, що наші цінності ведуть нас до гідного рівня життя для всіх, то Крим, ймовірно, можна назвати прикладом руху в правильному напрямку», – процитувало агентство німецького журналіста.

Переклад цієї статті був опублікований також на сайті «ИноСМИ» (належить МІА «Росія сьогодні»).

Однак інтернет – представництво названого російськими пропагандистами німецького ЗМІ не містить ні адреси, ні телефону, жодних вихідних даних, навіть імені редактора там немає. Більше того, сайт створений лише два місяці тому. «Зовні Der Globus Deutschland виглядає як звичайний сайт політичних новин з десятками оновлень в день (правда всі — з анонімним автором). Дива починаються при відкритті цих матеріалів: кожен складається всього лише з декількох рядків, причому за стилем вони нагадують підзаголовки статей, але самих статей після них немає», – зазначає Юрій Бершидський з «Антифейка».

Виявилося, що ці рядки – крадені з різних джерел. Без вказівки на реальних авторів.

Стаття про Крим стала винятком. Вона підписана. Ось тільки ніяких інших слідів якогось Генрі Сент-Джорджа на сайті не виявлено. З’ясувалося також, що цей матеріал теж не оригінальний, а представляє з себе грубий копіпаст з маловідомого (близько 70 тис. відвідувачів на місяць, переважно з Філіппін, Росії та України) інтернет-видання EU Reporter. Там є ще кілька статей Сент-Джорджа, що відрізняються своєю проросійською спрямованістю. Більше про цього журналіста нічого невідомо.

«Нагадаємо, раніше російська преса вже використовувала такі прийоми, наприклад, коли передруковувала хвалебні статті про російське озброєння в якомусь «військово-історичному журналі» Military Watch, який на перевірку виявився створеним пару місяців тому липовим сайтом. Втім, там хоча б крім заголовків були і самі статті», – резюмував Юрій Бершидський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...