Розкрито нові подробиці у справі Манафорта і Партії регіонів

Екс-глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт мав фінансові зобов'язання перед російським олігархом Олегом Дерипаскою і колишнім депутатом Партії регіонів Іваном Фурсіним на $17 млн.
Пол Манафорт

Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

Зокрема, американське видання вивчило фінансові документи Кіпрського банку, де у Манафорта були відкриті рахунки. Відзначається, що політтехнолог мав борги, перш ніж приєднався до президентської кампанії Трампа.

Відповідні папери за 2015 рік включають у себе фінансові звіти компаній, через які перерахували мільйони доларів у вигляді позик, платежів і зборів.

Крім того, дані про борги екс-глави передвиборного штабу Трампа підтверджуються і судовим позовом Дерипаски. У справі йдеться, що Манафорт заборгував $19 млн за невдалі інвестиції в кабельне телебачення в Україні.

Згідно банківських записів, Манафорт мав фінансові зобов'язання на суму $7,8 млн перед зареєстрованою на Віргінських островах компанією Oguster Management Limited, пов'язаною з Дерипаскою.

Ще один борг перед кіпрською компанією Lucicle Consultants становив $9,9 млн. За даними видання, саме ця компанія пов'язана з Фурсиним через іншу офшорну фірму Mistaro Ventures.

Водночас представники американського політолога наголошують, що Манафорт не мав фінансових зобов'язань ні перед Дерипаскою, ні перед Партією регіонів.

Нагадаємо, за даними американських ЗМІ, Манафорт під час правління Януковича таємно лобіював у Вашингтоні інтереси Партії регіонів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...